وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: فعالان صنایع دستی در تمامی استان ها و شهرستان های کشور برای حضور موثر و جسورانه در رویدادهای فرهنگی و نمایشگاه های بین المللی مورد حمایت قرار می گیرند.
به گزارش خبر روز، «عزت الله ضرغامی» روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از بازار مبل ملایر گفت: فعالان این حرفه حضور پررنگ تری در نمایشگاه های بین المللی داشته باشند تا این ظرفیت بیشتر معرفی شود.
بر اساس تصمیم شورای جهانی صنایع دستی، هنر صنایع دستی ملایر در سال 2018 در فهرست صنایع دستی جهان به ثبت رسید.
این شهرستان دارای بیش از پنج هزار کارگاه تولید مبل و منبت، 9 هزار استادکار و منبت و بیش از 25 هزار هنرمند فعال در این عرصه است.
شهر بین المللی مبل منبت و صنعت مبل منبت ملایر 33 درصد از اشتغال این شهر را به خود اختصاص داده است که پس از جهانی شدن این هنر و صنعت بیش از 1200 شغل در زمینه فروش، حسابداری، روکش دوزی، اثاثه یا لوازم داخلی، ورق کاری، طراحی و دوره های گلدوزی برای بانوان ایجاد شده است و 20 درصد اشتغال در زمینه مبل و گلدوزی مربوط به بانوان است.
توسعه صادرات، توسعه زیرساخت ها، اجرای پروژه شهر نمایشگاهی، همکاری نزدیک با دانشگاه های ملی و آزاد و سازمان های فنی و حرفه ای در زمینه استانداردسازی، برندسازی و آموزش، ایجاد دفتر دائمی در ترکیه و برنامه ریزی برای ارتقا و افزایش تولید و صادرات. از جمله چشم انداز شهر این دنیای مبلمان منبت کاری است که در این زمینه اقداماتی انجام شده است.
با جهانی شدن این صنعت، سهم ملایر در تولید مبلمان خاتم کاری در کشور به بیش از 70 درصد می رسد.
به گزارش خبرنگار ایرنا؛ سید «عزت الله ضرغامی» روز پنجشنبه به همراه فرماندار ویژه ملایر، نمایندگان مجلس و جمعی از مسئولان استانی و محلی وارد شهرستان ملایر شد.
کشف شهر زیرزمینی سامان، بازدید از چندین پروژه گردشگری و بنای تاریخی، حضور در جلسه شورای اداری و دیدار با صنعتگران از برنامه های یک روزه ضرگامی برای سفر به ملایر است.
در این سفر مرحله اول مجموعه دستکند سامان به عنوان مجموعه منحصربفرد گردشگری استان همدان و کشور به بهره برداری می رسد.
برگزاری نشست و همایش تخصصی با حضور هنرمندان و فعالان صنایع دستی از مهم ترین برنامه های سفر وزیر میراث فرهنگی به ملایر است که در آن به بررسی مسائل، مشکلات و مطالبات هنرمندان در بخش های مختلف مبل منبت، مروارید بافی، فرش و … سایر صنایع دستی توسط نمایندگان آنها کشت می شود.
همزمان جلسه شورای اداری شهرستان ملایر با حضور وزیر میراث فرهنگی برگزار و در این جلسه با توجه به نیازها و مشکلات، تصمیمات لازم در خصوص موضوعات مطرح شده اتخاذ خواهد شد. توسط نمایندگان صنایع دستی
در سفر وزیر میراث فرهنگی به ملایر، سایر موضوعات مرتبط از جمله مرمت و بازسازی یخچال میرفتاح، اقامتگاه بوم گردی شهر پنهان سامان، شهر تخصصی مبلمان حاجی آباد و سایر بناهای تاریخی و یا توسعه برخی از آنها از نظر تفریحی و… زیرساخت های مسافرتی و گردشگری از دیگر مطالبات است و مطالبات از سوی رهبری آن شهر در جلسه مطرح خواهد شد.
این سفر با توجه به ظرفیت، فرصت ها، مشکلات و نیازهای این شهرستان در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انجام شد.
شهرستان ملایر دارای بیش از 340 اثر تاریخی است که از این تعداد بیش از 200 اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است./ ایرنا