منو سایت

ذخیره معدن لیتیوم قهاوند بیش از میزان شناسایی شده است

 تاریخ انتشار :
/
  اخبار جهان
ذخیره معدن لیتیوم قهاوند بیش از میزان شناسایی شده است

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: تعداد اکتشافات انجام شده در معدن لیتیوم کهاوند حفظ شده است.

من گزارش میدم روزنامه، احمد شانیان با بیان اینکه 2 معدن لیتیوم در دشت کهوند به عنوان اولین معدن مصوب وزارت صنعت، معدن و تجارت در کل کشور وجود دارد، اظهار کرد: بر اساس جلسه اسفند 1401 این کمیسیون و بررسی های فنی و اقتصادی انجام شده. ذخایر معدنی کشف شده هشت و نیم میلیون تن سنگ لیتیوم با عیار 81.23 گرم در تن و عیار حدود 70 گرم در تن تایید شده است.

وی با اشاره به اینکه با استقرار دولت سیزدهم و توانمندی های همدان می توان شروعی اساسی در حوزه معدن داشت، گفت: در یک سال و نیم گذشته افتتاح معدن با قوت و قدرت انجام شده است. قدرت و بیشتر

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان افزود: گواهی کشف یک معدن لیتیوم در دشت کهاوند در اسفند ماه سال 1401 صادر شد و پس از بررسی های انجام شده در سال جاری و سال آینده مجوز استخراج معدن کهاوند منتشر می شود. حجم تولید لیتیوم از معدن روباز پس از صدور پروانه بهره برداری مشخص می شود.

شانیان فلز لیتیوم را یکی از سبک‌ترین و گران‌ترین فلزات کمیاب دنیا می‌داند و ادامه می‌دهد: لیتیوم یکی از استراتژیک‌ترین فلزات دنیاست و به دلیل چگالی کم در گوشی‌های همراه، صنعت، صنایع و فناوری‌های جدید. در داخل کشور مورد استفاده قرار می گیرد و یکی از نیازهای تکنولوژی امروزی محسوب می شود.

وی تصریح کرد: یکی از مهمترین برنامه های راهبردی وزارت حراست که همواره مورد تاکید همدان است، جلوگیری از مصرف مواد اولیه و مبتنی بر ایجاد ارزش خاص است که در جستجوی این چرخه کامل و انجام می شود. فرآوری مواد معدنی

وی بیان کرد: با توجه به کشف اولین ذخیره لیتیوم در کشور و استان همدان نیازمند استفاده از دانش خارجی برای استخراج این ماده معدنی هستند و از کشورهای خارجی و شرکت های خصوصی با قدرت کشور درخواست همکاری کرده اند.

شانیان با اشاره به نقش معدن لیتیوم در توسعه استان افزود: افتتاح این معدن مزیت رقابتی برای خود استان است و همچنین با ایجاد برند در اشتغالزایی در سایر صنایع ما نیز تاثیر مستقیم دارد. سرمایه گذاری در استان با شرکت های خصوصی جذاب تر می شود.

وی با اشاره به همدان رشد صنایع فناورانه و دانش بنیان را از سیاست های اصلی استان اعلام و خاطرنشان کرد: افتتاح این معدن می تواند بستر مناسبی برای ایجاد صنایع با فناوری بالا با دانش و فناوری بالا ایجاد کند.

مدیرکل، معدن و تجارت استان همدان با توجه به اطلاعات مندرج در مجوز اکتشاف، مساحت معدن لیتیوم را به 11 کیلومتر مربع افزایش می دهد و می افزاید: با کشف و بهره برداری از این معدن در ایران، این معدن وجود خواهد داشت. نیاز به معرفی به صنعت لیتیوم است و این می تواند ارزش و فرصت اضافه کند. کسب درآمد از این فلز گرانبها به نفع کشورمان به ویژه استان همدان خواهد بود.

شانیان: با توجه به نقشه کلی ذخایر لیتیوم کشف شده جهان و همچنین طبقه بندی که در این زمینه به روش های مختلف انجام شده است، پس از بولیوی، ایران 21 میلیون تن ظرفیت دارد، آرژانتین 19.3 میلیون تن ظرفیت دارد. ، و شیلی دارای ظرفیت . 7.9 میلیون تن، چهارمین کشور دارای این فلز کمیاب و استراتژیک در جهان.

وی ادامه داد: فضای مستقیم معادن استان حدود 2 هزار و 900 نفر در قالب 310 معدن با پروانه بهره برداری با ذخایر غنی و متنوع معدنی در کشور است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان 200 معدن فعال و 110 معدن غیرفعال از 310 معدن را دارای پروانه بهره برداری دانست و ادامه داد: استان همدان دارای آندالوزیت، فلدسپات، سیلیس، دولومیت، سنگ تزئینی، آهن و سرب است.

شانیان تصریح کرد: سود اسمی سالانه پروانه در حال حاضر حدود 21 میلیون تن است که بر اساس آمارهای موجود به صورت واقعی حدود 15 میلیون تن است.

وی درباره آخرین وضعیت صنعت معدن در استان همدان گفت: 375 واحد معدنی دارای مجوز با 7 هزار و 500 ساختمان و ظرفیت سالانه 27 میلیون تن در استان وجود دارد که 34 درصد از کل سرمایه استان را به خود اختصاص می دهد.

وی درباره آخرین وضعیت صنعت معدن در استان همدان گفت: 375 واحد معدنی دارای مجوز با 7500 ساختمان و ظرفیت سالانه 27 میلیون تن در استان وجود دارد که 34 درصد از کل سرمایه استان را به خود اختصاص می دهد. صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: معادن ستون ها و زیرساخت های اقتصادی استان هستند و سالانه بیش از 15 میلیون تن منابع معدنی از معادن استان تامین می شود.

بیش از 130 میلیارد تومان از حقوق دولتی معادن همدان به خزانه واریز شد.

شانیان بیان کرد: سال گذشته بیش از 130 میلیارد تومان از حقوق معادن کشور وصول و به خزانه کل دولت واریز شد.

وی ادامه داد: موضوع اخذ حقوق دولتی معادن یکی از وظایف دولت به وزارت صنعت، معدن و تجارت است تا درآمدهای غیرنفتی پایدار و درآمد نفتی را تضمین کند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: امور معادن و صنایع معدنی، اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان همدان با جمع آوری حقوق دولتی، قراردادها و درآمدهای این بخش را به طور مستمر پیگیری و رصد می کند. آن را به خزانه کل دولت واریز می کند.

شانیان تصریح کرد: مزایده با موضوع معدن برگزار نشده است که در 1001 مرحله مزایده و مرحله دیگری از مزایده در اردیبهشت 1102 برگزار می شود.

وی در پروژه های مشخصی که در زمینه فرآوری سنگ های معدنی در دست اجراست، خاطرنشان کرد: راه اندازی بزرگترین مرکز فرآوری سنگ تراشی و سنگ های قیمتی در استان که دارای سنگ های کوچک در حوزه معادن است و واحدهای فرآوری فروسیلیس. در گندل. و شمش منیزیم در استان به بهره برداری می رسد.