
رئیس دیوان عالی کشور با تاکید بر اینکه دسترسی مردم به ثبت اسناد رسمی باید به راحتی قابل دسترسی باشد، گفت: بهترین و معتبرترین مرجع اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است که اعتبار و جایگاه آن است. به وضوح توسط قانون تعریف شده است. عنوان مرجع رسمی را به رسمیت می شناسد.
به گزارش اخبار روز، حجت الاسلام سید احمد مرتضوی مقدم با حضور در سازمان ثبت اسناد رسمی در سمینار تدوین اسناد رسمی، افزود: تدوین اسناد رسمی از چند جهت امکان پذیر است؛ به گونه ای که اسناد رسمی تدوین شود. از نظر فیزیکی آسان و در دسترس باشید. به عنوان مثال فردی که می خواهد سندی را به صورت رسمی ثبت کند با مشکلات زیادی از جمله تاخیر و هاب اداری مواجه می شود و این کار باید انجام شود تا افراد به اسناد ثبتی دسترسی فیزیکی داشته باشند و در نهایت فرد برای مدت کوتاهی سند خود را به صورت قانونی ثبت کند. زمان و رسما
وی گفت: ما می توانیم راهی را فراهم کنیم که مردم بتوانند به راحتی اسنادی مانند وراثت، تقسیم مال یا صلح و مانند آن را که در بین مردم عادی رایج است، ثبت کنند. ثبت اطلاعات از منازل خود در یک سامانه برای افراد آسان است، اما متاسفانه نبود چنین سیستم رسمی مشکلات زیادی را ایجاد می کند و پرونده های قضایی فراوانی را ایجاد می کند.
مرتضوی مقدم گفت: با تسهیل ثبت اسناد رسمی توسط سازمان ثبت و کاهش مقررات دست و پاگیر، اقبال عمومی به این موضوع افزایش می یابد و دوستان ما در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در هنگام ثبت نام راهکارهایی برای کاهش هزینه و زمان بیابند. آنها باید افراد را به این کار تشویق کنند و حتی از داخل خانه با دسترسی به سامانه های ثبت اسناد خود را با خیالی آسوده ثبت کنند.
رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به اینکه در شرایط کنونی نمی توان اسناد عادی را نادیده گرفت زیرا این سند محکمه پسند است، افزود: جعل مشکلات زیادی دارد و امیدواریم کارگروه هایی برای رفع این مشکل و کاهش آن ایجاد شود. هزینهها «و زمان برای ثبت اسناد ایجاد میشود و در صورت رفع این مشکل، بیشتر پروندهها در مراجع قضایی کاهش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: دادگاه ها تا جایی که امکان دارد توجه و استناد خود را به اسناد رسمی معطوف می کنند مگر در مواردی که اسناد رسمی در دسته مورد نظر وجود نداشته باشد که به اسناد عادی برای جلوگیری از نقض حقوق بشر مراجعه می کند.
مرتضوی مقدم با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی ما در قوه قضائیه کثرت مدارک است، گفت: به عنوان مثال برای ارائه گواهی غیبت برخی خدمات ارائه می دهند و برخی نمی دهند و خلاء قانونی وجود دارد که آنها را ثبت می کند. . ممکن است در این مورد شهادت دهد و اقدام قانونی نکند و این امر باید در نظر گرفته شود زیرا در قراردادها و قراردادهای منعقده بین طرفین و در پرونده های قضایی بسیار مهم است.
وی افزود: بنابراین دوستان ما باید کاری کنند که مردم از سازمان ثبت حمایت کنند و بهترین و معتبرترین مرجع اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است که اعتبار و جایگاه آن در قانون به وضوح مشخص شده است. و قانون به عنوان مرجع رسمی.» می داند.
در ادامه این سمینار که با حضور دکتر حسن بابایی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و علی هندنی، رئیس کانون دبیران و مسئولان، دکتر عباس کریمی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شد. انجمن و یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران درباره مسائل فنی و توسعه ثبت رسمی اسناد و کیفیت و اعتبار آن صحبت کردند/ایرنا