
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: با احداث سردخانه های جدید در استان ضایعات سیب زمینی از 25 درصد به 3 درصد کاهش یافته است.
به گزارش خبر روز به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان همدان، «حسن محمدی» با بیان اینکه استان همدان در دهه 80 تنها دارای هشت سردخانه با ظرفیت 30 هزار تن بود، افزود: این تعداد سردخانه های استان هدف کاهش ضایعات و حفظ محصولات کشاورزی اکنون به 92 واحد رسیده است.
وی تاکید کرد: با تلاش های پژوهشی رهبری صنایع تبدیلی سازمان و اثبات لزوم احداث سردخانه برای کاهش ضایعات کشاورزی، استان همدان اکنون به عنوان بندر محصولات کشاورزی کشور معرفی شده است.
محمدی یادآور شد: 92 سردخانه نگهداری محصولات کشاورزی در استان همدان با ظرفیت 240 هزار تن برای 924 نفر شغل ایجاد کرده است.
وی خاطرنشان کرد: شهرستان بهار با 58 واحد و ظرفیت 148 هزار تن بیشترین تعداد سردخانه مجاز را در استان دارد.
محمدی افزود: 66 واحد سردخانه با ظرفیت 268 هزار تن با پیشرفت فیزیکی بین 30 تا 90 درصد در حال ساخت است و بیشترین واحدها در بهار با 44 واحد و ظرفیت 181 هزار تن است.
استان همدان با 4.4 درصد از تولیدات بخش کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است، به طوری که بخش کشاورزی 29 درصد از اشتغال و 25 درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی این استان را به خود اختصاص داده است.
بخش کشاورزی استان همدان نیز 5.4 درصد از تولید و 4.3 درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.